F�reningsnytt

Nu visas de 10 senaste rapporterna!   Visa alla rapporter


Skaraborg FILMDAG Åsle Tå

Hej igen 2018.....Vi Skaraborgare inledde Grålle-året söndagen 28 januari med att ha en FILMDAG på Åsle Tå, nära Falköping.
Vi samlades 76 st och kollade på både egenfilmade traktorevenemang och även andras, några grejer från 60-talet som var mycket uppskattat.
Vid ett-tiden serverades vi en "rekordelig" smörgås, dricka, följt av kaffe o kaka.
Vi fick info om Åsle Tå av Bosse Kölby, som tidigare ägt den Grålle som Tomas Åkerblom åkte och ställde utanför "Tån". Ingen av dom visste om varandra att dom var där.

En lyckad dag med mycken social samvaro.

Hälsningar
Bosse Elving, Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2018-01-30)


Skaraborg Plöjning

Lördagen 7 oktober kl.10 hade Harald Johansson o Curt Borg anordnat den traditionella plöjningen som gick av stapeln i Månstorp, nära Halffara, Götenehållet.
Rätt så stor publik kom för att kolla de 35-talet veterantraktorer som plöjde, och även fika & äta korv.
Bra väder och jag satte upp skyltar om medlemskap i Grålleklubben.

Hälsningar Bosse Elving Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2017-10-08)


Skaraborg Traktorpulling Trävattna

Lördagen 23 september var Grålleklubben som medarrangör när Trävattna (nära Floby/Falköping)hembygdsförening anordnade Traktorpulling.
Idén fick Stefan Eriksson när vi var med buss hos Peter Bärgare i Bohuslän förra året. 16 traktorer i oilika viktklasser "pullade" i 5 timmar. Detta var första gången och det blev succè, Veteranfordonsutställning och servering på gärdet gjorde det till en lyckad dag som jag tror nog återkommer.

Hälsningar
Bosse Elving, Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2017-09-24)


Skaraborg Maskindag Trädet

Söndag 27 augusti gick den STORA Maskindagen på Kronogården, Trädet, mellan Falköping & Ulricehamn av stapeln. "Mängder" med publik kollade in alla maskiner, både stilla och i rörelse....det kändes som vi var ännu fler i år......vädrets makter var åxå med. Vi kör som vanligt crusingrunda med veterantraktorerna, första rundan var vi 20-talet och andra rundan närmre 50......man kan säga att grusgropen där vi vänder blev full. Jag hade min Grålle stationerad vid "lagårn", där jag dukat upp flagga, skylt, bord o stolar med skylt för att locka nya medlemmar, och det blev nåra.

Fika & korv till alla traktor-chaufförer vankades som vanligt.

Hälsningar Bosse Elving, Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2017-08-30)


Skaraborg

Ja, nu har vi i Skaraborg vart ute på ett par grejer runt Falköping som Grålleklubben vart inbjudna till.
Söndag 20 augusti var det hantverksdag på Åsle Tå, en by med gamla forntidsstugor. Där arbetas det på gammalt vis och våra veterantraktorer "cruisade" på Tå-Gatan bland allt folk.
Tisdag 22 augusti var vi för tredje gången på Wrågården där Skaraborgs Sportvagnsklubb har sina tisdagsträffar. Många fina bilar, och på båda ställena var vi drygt 15-talet traktorer.
Nåt att tugga på bjöds traktorförare på....Gott Gott Gott.

Hälsningar Bosse Elving, Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2017-08-24)


Skaraborg Bussresa till Skåne

Lörd/sönd 5-6 augusti gjorde vi den årliga bussresa som gick till Skåne. 33 pers var vi som med Eks Buss åkte kl. 7 från Falköping.Efter ett par timmar serverades korv & öl i dikeskanten. Vid 11 efter busskaffe med hembakat gjorde vi första besöket på Simmelsberga Gård o Flyg......han ni vet,Crister Esbjörnsson med alla Dutra. Stefan Jönsson hade anslutit, och han förde oss till Ekeby Möbelhandels Restaurang. Mätta i magen visade han oss till sin egen gård i Simmelsberga, där det finns förutom traktorer o maskiner, har han på loftet ca 700 st Traktormodeller och liknande. Jag körde runt en stund på en vin-Grålle. Därefter tog han oss till Kenneth Löfgren som enbart har Ferguson i toppskick med många redskap, som han åxå visade i funktion.
Vidare till Hotell Stensson i Eslöv för mat o sömn.
Kl 8 bar det iväg till skördefesten på Kaj Olssons Gård i Svenstorp. En heldag med maskiner i rörelse och mycket hantverk och givetvis skånsk äggakaka. Vid 6 åt vi mat i Ljungby på hemvägen, nöjda "traktorfolk" efter en helg i underbart väder.

Hälsningar Bosse Elving, Falköping, som även fick styra Stefans Grålle på skördefesten.

(Rapporterad av Bo Elving 2017-08-07)


Skaraborg Traktor-Race S. Lundby

Fredagen 28 juli var det 28:e upplagan av Traktor-Race i Södra Lundby. Det var här allting i Skaraborg startade.....alltså orginalet.
Detta är inget som Grålleklubben är med och anordnar, men vi är givetvis ett antal där.
Uppvisningen inför 5.250 personer var mäktig. 40-talet veterantraktorer, A-traktorer och mycket mera motor med fina bilar fanns på gärdet.
Lindqvest i vår arbetsgrupp hade med sin Fordson 1927 bakom Grållen....alltså ingen chaufför vid defileringen.....han frågade om jag rattade hans Grålle.....klart jag gör......lånade micen av speakern och gjorde Grålle-reklam.

Häftig kväll.....bra race.

Hälsningar
Bosse Elving, Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2017-07-31)


Skaraborg Fornbyn Skara

Söndagen 30 juli hade mängder av folk samlats i Skara Fornby för den årliga träffen för veteranbilar, MC, mopeder och veterantraktorer.....vi var väl ett 35 tal blandade, och många Grållar var vi.
Nytt för i år anordnade vi tipspromenad så folk automatiskt hamnade bland de olika fordonen.
12,30 cruisade vi med våra ögonstenar bland publiken.
Vackert väder gjorde dan fantastisk.
Grålleklubben bjöd medlemmar och traktorchaufförer på Korv / fika

Hälsningar
Bosse Elving, Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2017-07-31)


Skaraborg Traktor-race Ö. Tunhem, Falköping

Fredagen 30 juni gick årets Traktor-race i Ö. Tunhem, nära Falköping för sjätte gången. Vädret hade inte lovat nåt bra, men kvällen blev enastående för alla, inte minst för Grålleklubben som enl. traditionen var inbjudna, och vi var ca 30 veterantraktorer av blandade märken, som körde uppvisning före racet inför ca 1500 pers. Undertecknad tog med sig micen på Grållen, körde fram bland tunnorna och gjorde reklam för Grålleklubben 30 år och Grållen 70 år. Tävlingen då? Jo, nästan som vanligt tog Bröderna Johansson från Segerstad hem de tre första platserna med sina häftiga Ford Dexta, som dom ihop med Grålleklubbsmedlemmarna Börje Sundberg och Anders Silberg mekar till det bästa. En Dexta från Tidaholm lade sig på sidan vid sväng runt en tunna, men det gick bra och "dom" kom upp på "benen" igen. Fyra tjejer var åxå med och körde.

Vi bjöds hamburgare/korv o fika och umgicks socialt en trevlig kväll.

Hälsningar
Bosse Elving, Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2017-07-01)


Skaraborg Floby Traktor-åka

Söndagen 11 juni startade vi i Bonnagår´n, Floby för fjärde gången.
ca 80 veterantraktorer dök upp och vi va väl drygt 100 personer som åkte en runda på 6 mil, mycket på små härliga grusvägar. Första stopp var hos Peter Persson, Larv som vi fick kolla in hans 36 fina traktorer. Vidare till Jultorp (här grundades Jula) där vi åt cowboy-gryta och här är en vilda västern ranch idag. Därifrån till Gimranäs kläckeri, ett av Sveriges största, där fick vi kaffe o bra info.
Slutligen på hemvägen kollade vi in LillePuttland.

Vädergudarna var inte med oss då regnskurarna avlöste varandra.

Hälsningar Bosse Elving, Falköping

(Rapporterad av Bo Elving 2017-06-12)